#AcıTatlıMayhoş 🥔
Aylin Öney Tan’la dünyayı patates salatalarının izinde gezmeye devam ediyoruz.
Bugün durağımız: Almanya.
Her bölgenin kendine özgü patates salatası var:
Güneyde sirkeyle hazırlanan, sıcak tüketilen sulu tarifler…
Kuzeydeyse mayonezli, soğuk sunulan versiyonlar öne çıkıyor.
Peki bu salatanın tarihi nereye dayanıyor? İlk yazılı tarif, 1597’de bir İngiliz botanikçiden geliyor.
1800’lerle birlikte vinegretli tarifler sahneye çıkıyor ve bugün bildiğimiz çeşitliliğe dönüşüyor.
Sıcak patates salatası nasıl yapılır? Nelere dikkat etmeli?
Üstüne iki haşlanmış yumurtayla başlı başına bir öğüne nasıl dönüşür?
Hepsi bu bölümde. İiy dinlemeler.