Acı, Tatlı, Mayhoş
Acı, Tatlı, Mayhoş

Patates salatası deyip geçmeyin!

Acı, Tatlı, Mayhoş

Aylin Öney Tan, sıcak patatesin sırrını ve sosun nasıl mükemmel emildiğini anlatıyor. Sirke, sıvı yağ ve hardalın uyumuyla hazırlanan sosun lezzet sırlarını aktarıyor.
🔸 Haşlamak yerine buharda pişirmeyi hiç düşündünüz mü?

🔸 Güneyde soğan, kuzeyde mayonez neden vazgeçilmez?
🔸 "Rus Salatası" aslında neden Rusya'da Olivier Salatası olarak biliniyor?
🔸 Amerika'dan gelen patates, Avrupa mutfağını nasıl dönüştürdü?

Rus Salatası şenliklerinden yarışmalara kadar uzanan hikâyeleriyle bu bölümle patatesin izinde ilerlemeye devam ediyoruz.